top of page

Selvbestemmelse og god omgangstone øger arbejdstilfredsheden

Som ansvarlig for bearbejdningscenteret i Aleks Steen ApS arbejder vores industritekniker, Lars Hansen, med vores fem CNC-fræsemaskiner. Det er Lars’ opgave at udvikle programværktøjerne til de enkelte produktioner på maskinerne, indstille hver enkelt maskine til den specifikke opgave og fodre maskinerne med emner, så de hele tiden er i gang.

”Jeg indstiller fræsemaskinerne, så de fræser huller på præcise steder i et emne, der gør det muligt at fastmontere emnet eller sammensætte flere emner. Jeg er glad for mit arbejde, fordi jeg langt henad vejen selv bestemmer rækkefølgen af opgaverne og arbejder med værkstedets nyeste maskiner”.

Lars og kollegaerne i produktionen arbejder med hver deres ansvarsområder, men fælles for alle i Aleks Steen ApS er det, at man i høj grad selv definerer sin arbejdsdag. Frihed under ansvar giver medarbejderne mulighed for at inddrage netop de styrker, de hver især har – faglige som personlige.

Lars_arbejder.jpg

Matematiske opgaver gør arbejdsdagene spændende

”Jeg elsker at udvikle maskinernes programmeringsværktøjer, hvor jeg altid begynder med at måle; finde emnets nulpunkt og så ligesom på et koordinatsystem placerer fræsningerne præcist på emnet ud fra det. Matematisk tænkning motiverer min arbejdsglæde”.

 

Udover at arbejde ved fræsemaskinerne er Lars også både tillidsmand og sikkerhedsrepræsentant i Aleks Steen ApS. Han tager gerne de betroede opgaver på sig – han er glad for at have mange jern i ilden. Derfor er Lars også glad for vores firedages-arbejdsuge, hvor de længere arbejdsdage mandag-torsdag giver ham arbejdstimer til at få opgaverne løst til gengæld for en god, lang weekend, der venter ham torsdag eftermiddag efter fyraften. Der er tid til at koble helt fra og blive klar til mandag morgen, hvor Lars og hans kollegaer møder tidligt ind for at igangsætte ugens produktion af nye kvalitetsemner til vores kunder.

bottom of page