top of page

bæredygtighed hos Aleks Steen

Hos Aleks Steen ApS arbejder vi aktivt med at tage ansvar, for hinanden, vores kunder og vores klimaaftryk. For os er bæredygtighed ikke blot en trend; det er en grundlæggende værdi som holder stor betydning for os.

 

Med vores måde at gøre tingene på omfavner vi den grønne omstilling og vi gør det for at være tro til vores værdier og med det bedste i tankerne over for vores samarbejdspartnere. 

Vi tror ikke blot på at det er muligt, men at det er den rette vej frem.

bæredygtighed_sustainability

Hvad er bæredygtighed

Begrebet "bæredygtighed" spænder bredt og anvendes i forskellige kontekster, især relateret til energi og produktion. Men hvorfor er bæredygtighed så vigtig, og hvordan påvirker det virksomheder i dag?

Begrebet kom i fokus i 1980'erne, da globale klima- og miljøudfordringer blev større og mere synlige. Siden begyndelsen af årtusindeskiftet har stadig flere virksomheder rettet deres opmærksomhed mod bæredygtighed da det blev et meget større punkt på den politiske dagsorden.

 

Dette skyldes bl.a. FN's engagement og 2030 agenda. Fra 2000-2015 var MDG’erne (Millennium Development Goals) det primære framework for at øge velstand og bæredygtighed. Dette resulterede i udviklingen af de 17 verdensmål, som i dag er blevet et fælles sprog og måden virksomhederne tænker bæredygtighed.

 

Efterhånden er kravene fra forbrugerne også blevet større og større hvilket også er et incitament fra virksomhederne til at blive mere grønne.

Hvorfor er bæredygtighed vigtigt?

En bæredygtig tilgang er afgørende, hvis vi vil påtage os ansvaret for klimaet og sikre lige vilkår for kommende generationer. Vi differentierer ofte mellem tre former for bæredygtighed: Miljømæssig, Social og Økonomisk. Dette kaldes også den tredobbelte bundlinje med fokus på Planet, People og Profit.

Miljømæssige bæredygtighed: At passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på. Det vil sige om at skabe de bedst mulige betingelser for mennesker og miljø – både nu og i fremtiden.

Social bæredygtighed: Indebærer at sikre social retfærdighed og lige vilkår for alle.

Økonomisk bæredygtighed: Indebærer at have kontrol over økonomien, både på kort og lang sigt. Det handler om at sikre, at økonomiske beslutninger ikke kompromitterer fremtidige generationers muligheder.

Bæredygtighed hos Aleks Steen

Vi er bevidste om, at vores arbejde har en indvirkning på omverdenen, og derfor har vi taget et aktivt valg om at gøre bæredygtighed til en integreret del af vores daglige arbejdsgang. Når vi tager de langsigtede briller på, skal vi kunne se tilbage på vores ageren og være glade for den udvikling vi har gennemgået.

For os handler det om at skabe en kultur, hvor bæredygtighed er en integreret del af vores virksomhedsidentitet. Af samme grund har vi også deltaget i, og gennemført, kurset "Klimaklar Produktionsvirksomhed".

 

Vi forstår vigtigheden af at administrere vores CO2-data og kommunikere vores klimaengagement, som er dokumenteret i vores første ESG-rapport og klimaregnskab.

Vi har nu den nødvendige viden og de værktøjer, der gør os i stand til at forstå og beregne eget CO2-aftryk og reduktionsmuligheder med henblik på indkøb og produktion.

Klimaklar produktionsvirksomhed

Genbrug og cirkulær økonomi

IMG_9860.JPG

Vi omfavner en cirkulær økonomi, hvor udnyttelse af ressourcer maksimeres gennem reparation, genbrug og genanvendelse af affald.

 

I denne model forbliver ressourcer i et kredsløb som har fokus på at undgå spild, og minimerer behovet for ny udvinding. I stedet for at bortskaffe affald på en losseplads, genbruger eller omdannes det til nye produkter i et cirkulært system.

Gennem vores avancerede produktionsmetoder genererer vi bl.a. metalspåner i vores arbejde. Disse spåner indsamles og gennemgår en genanvendelsesproces, hvor de bliver afhentet og omdannes til nyt metal.

 

På denne måde reducerer vi affald og bidrager til en mere cirkulær økonomi.

Strategiske leverandørforhold og kortere transportafstande

Arbejdet med bæredygtighed er et maraton, ikke et sprint. Vi tror på gennemsigtighed og bæredygtighed i hver fase af vores forsyningskæde.

 

Vores valg af leverandører går ud over blot at opfylde vores behov for materialer; det handler om aktivt at gøre en indsats for en mere ansvarlig produktion.

Derfor har vi valgt at samarbejde med nordiske og europæiske leverandører, der forpligter sig til klimaansvar og grønnere produktion.

 

Denne forpligtelse resulterer i sikkerhed om, at vores materialer er fremstillet ansvarligt, med anstændige arbejdsforhold samt kortere transportafstande, hvilket gavner effektiviteten og forhåbentlig også klimaet i den lange bane.

I sidste ende kommer dette engagement også dig til gode, og det er noget, vi er stolte af.

Ovaka Group.jpg

Bæredygtighed som en integreret del af vores vision

Den grønne tankegang er ikke blot en trend hos Aleks Steen Maskinfabrik; det er en central del af vores fremtidige vision.

 

Vores mål er at fortsætte rejsen mod en grønnere fremtid, og vi ønsker at være mere end en underleverandør – vi stræber efter at være en strategisk samarbejdspartner for succes og kvalitet.

Søger du en miljøbevist underleverandør?

Vi er her for jer. Tag det første skridt med os.

Udfyld formularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig for en uforpligtende samtale.

Sammen kan vi gøre en forskel!

Tak for din interesse. Du vil høre fra os inden for 1-2 hverdage.

Hvis du leder efter en samarbejdspartner, der deler dine værdier og forpligter sig til en mere miljøbevidst tankegang, er du kommet til det rette sted.

 

Hos Aleks Steen Maskinfabrik tror vi på, at bæredygtighed er vejen frem. Vi går ud over traditionel produktion ved gå forrest for at ændre branchens tankegang.

Vi styr på tingene

  • Gennemført klimaklar produktionsvirksomhed kursus

  • Afklaring om scope 1 & 2 fra 2023

  • Køber materialer fra miljøbevidste samarbejdspartnere

bottom of page